En de 5 tips om wél succesvol van je Candida overgroei af te komen.

Veel mensen die van hun Candida overgroei af willen komen proberen allerlei diëten uit die ze online hebben gevonden of via een alternatief arts gekregen hebben. Bij zeker 80% werkt dit niet. Hoe komt dat? En hoe kom je dan wél van je Candida af?

Toen ik 17 jaar was kwam ik erachter dan ik een Candida Schimmel infectie in mijn darmen had en ik heb hier lange tijd flink mee geworsteld.

Inmiddels weet ik dat dit anders kan. Daarom heb ik met deze kennis onderstaand blog geschreven waarin ik de 5 redenen waarom het Candida dieet vaak niet werkt en de 5 tips om wél succesvol van de Candida overgroei af te komen met je deel zodat ook jij weer optimale gezondheid en energie kunt terug winnen.

Wil jij weten wat je niet en wat je vooral wél kan doen om van je Candida overgroei af te komen? Dan raad ik je aan deze blogpost te lezen en hieruit ten minste 1 actie te kiezen om voor te gaan.

Even ter info over wat Candida nu eigenlijk is:

Candida albicans is een gistsoort die van nature in het menselijk lichaam aanwezig is.

Zolang de hoeveelheid Candida in balans is ervaar je hier geen klachten van. Wanneer de Candida zich door omstandigheden snel gaat vermeerderen veranderd het in een Schimmel Infectie en dan treden de klachten op. Zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, wazig gevoel in je hoofd, last van je darmen en suiker verslaving. Dit zijn slechts een aantal van de vele klachten waar je last van kunt hebben. Als jij dit leest is het vast heel herkenbaar.

De 5 redenen waarom het Candida dieet niet werkt:

  1. De meeste Candida diëten zijn incompleet en spreken elkaar tegen.

Bij veel natuurgenezers die (goede) behandeling bieden tegen Candida krijg je ook een Candida dieet mee op papier. Dit is vaak een kort lijstje van wat je vooral Niet mag eten. Deze lijstjes zijn vaak al heel oud, kort en zeggen niets over veel van de ‘nieuwe tijds’ voedingsmiddelen die we inmiddels gebruiken.

De Candida diëten die je online kunt vinden spreken elkaar vrijwel allemaal tegen.
Volgens het ene dieet moet je alle suikers, ook vruchtensuikers vermijden en volgens het andere dieet moet je juist voornamelijk fruit bomvol vruchtensuikers eten. Het ene dieet zegt alle zetmeel houdende groente te vermijden terwijl het andere dieet zegt dat dit belangrijke koolhydraatrijke groente zijn. Zo kan ik nog wel even door gaan. Hoe weet je dan welke van de 100 diëten nu het juiste dieet is?

 

  1. Als je last hebt van Candida heb je ook een suikerverslaving.

Het volgen van een dieet, om wat voor reden dan ook, en je daar blijvend aan houden is voor de meeste mensen sowieso al heel moeilijk. Maar voor mensen die last hebben van Candida en daarmee dus ook een suikerverslaving hebben, is het helemaal een ramp! De Candida voed zich aan suikers en schreeuwt dus constant om meer. Het stuurt signaaltjes naar je hersenen dat het suiker nodig heeft en het voelt dan echt alsof je lichaam dit nodig heeft. Op eigen houtje proberen hier vanaf te komen is als een drugs verslaafde die zegt ‘vanaf vandaag stop ik gewoon’. Een enkeling zal dit kunnen, maar de meesten lukt het slechts tijdelijk en vallen dan toch weer terug. Er wordt niet voor niets gezegd dat suiker net zo verslavend is als cocaïne.

 

Wil jij een voorproefje van hoe het Anti-Candida programma jou kan helpen van je suikerverslaving af te komen? Download dan hier de GRATIS Programmerings Meditatie:

download meditatie

 

  1. Ieder mens is anders, ieder lichaam ook.

Ook al lijken we enorm op elkaar, we verschillen ook allemaal van elkaar. In mijn ogen is ieder lichaam uniek. Dus wat voor de een heel goed werkt, helpt de ander soms nog verder van huis. Als er maar 1 Candida dieet zou bestaan en iedereen met een Candida overgroei zich hier aan zou houden, dan zou je alsnog hele verschillende resultaten zien. Ik geloof in de wijsheid van het lichaam en test daarom liever individueel, middels spiertesten, wat jouw unieke optimale dieet is en ook hoe lang je je hier aan moet houden voordat er weer enkele voedingsmiddelen toegevoegd kunnen worden.

 

  1. Er is veel meer nodig dan alleen wilskracht.

De meeste mensen willen heel graag hun doel behalen en met hun wilskracht zit het dan ook wel goed. Maar als je op wilskracht alleen probeert om je aan je dieet te houden zal je al snel merken dat iets in jou je tegen gaat werken. Dit wordt ook wel je onderbewuste mind genoemd. Oude gewoontes, patronen en overtuigingen die in je onderbewuste mind liggen opgeslagen zorgen ervoor dat alles lekker veilig blijft zoals het is en weegt veel zwaarder dan dat beetje wilskracht dat je in je bewuste mind hebt zitten.

Je kunt het vergelijken met een ijsberg. Het topje van de ijsberg dat bovenwater uitsteekt is je bewuste mind, alles wat zich onder water bevindt en dus vele malen groter is, is je onderbewuste mind. Als die niet mee werkt is het als zwemmen tegen de stroom in.


 

Wil jij dat ook jouw onderbewustzijn voor 100% mee werkt op weg naar optimale gezondheid? Download dan nu de GRATIS Programmerings Meditatie:

download meditatie

 

  1. Wel eens gehoord van het Candida jojo-effect?

Je houd je tijdelijk heel strikt aan je dieet, komt van de Candida overgroei af en zodra je je beter voelt verval je weer in ongezonde eetgewoontes… Dat werkt dus niet en creëert een Candida jojo-effect.

Om de Candida in balans te blijven houden, blijft het dus ook belangrijk je in bepaalde mate aan jouw unieke Candida dieet te houden. Daarbij is het belangrijk dat je de 3 Candida voedende factoren in de gaten houd: Weerstand – Stress level – Voeding. Als die alle 3 in balans zijn: je voelt je fit, lekker in je vel en je eet over het algemeen goed volgens je Candida dieet, dan kun je meer hebben en zal de Candida niet ineens heel hard opspelen als je een keer iets eet wat buiten je dieet valt. Maar ben je op 1 van de 3 punten uit balans? Dan is de kans groter dat de Candida daar gebruik van maakt en zich weer snel gaat vermeerderen. Ik geloof ook absoluut in het genezend vermogen van het lichaam, en dat door alles wat je doet voor je gezondheid en welzijn je hier ook definitief vanaf kunt komen.

 

 

De 5 tips om wél succesvol van je Candida overgroei af te komen.

  1. Laat een deskundige je ondersteunen.

Ik raad je aan een deskundige te zoeken die bij je past om jou te helpen van je Candida overgroei af te komen. Iemand met kennis van Candida die jou het liefst op al deze vlakken kan ondersteunen:

– Met een compleet dieet op maat.

– Bij het afkomen van je suikerverslaving.

– Bij het omgaan met emotioneel eten.

– Bij het programmeren van je gehele systeem om congruent te zijn met gezondheid.

Er zijn verschillende natuurgenezers en coaches die ondersteuning bieden op deze vlakken. Ga op onderzoek uit en ga voor die ondersteuning! Gewoon doen. Ik zeg altijd ‘je zult het zelf moeten doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.’

Wist je dat de meest succesvolle mensen vaak tenminste 3 coaches hebben? 1 voor business, 1 voor gezondheid en 1 voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Wil je weten hoe ik ook jou op al deze vlakken kan helpen om met plezier en gemak van je Candida overgroei af kan komen? Download dan hier de GRATIS Programmerings Meditatie:

download meditatie

 

  1. Haal alles uit huis wat de Candida voedt.

Dit is de ideale gelegenheid om eindelijk je keukenkastjes en voorraad kast eens uit te pluizen en op te ruimen. Doe/geef weg waar jouw lichaam niet bij gebaat is zodat de verleiding om toch iets te eten wat niet goed voor je is een stuk kleiner wordt. Maak het makkelijker voor jezelf om gezonde keuzes te maken. Woon je samen of heb je een gezin? Vraag hen dan met je mee te doen, of je hier in ieder geval in te steunen door snoep en koek etc niet voor het grijpen te leggen maar misschien wel in een doos met een slot erop 😉 Zie het niet als een kort-tijdelijk dieet dat jojo-effecten heeft, maar als een verandering in de manier van leven en jouw relatie tot voeding die jou blijvend gaat helpen optimaal gezond te zijn.

 

  1. Gebruik natuurlijke producten die helpen Candida te lijf te gaan.

Er zijn vele natuurlijke producten die extra kunnen helpen de Candida te bestrijden als je je aan jouw Candida dieet houdt. Ik noem hier 5 van mijn eigen favorieten.

Kokosolie: Biologische extra virgin kokosolie bevat caprylzuur, laurinezuur en caprinezuur die een zeer hoge schimmel remmende werking hebben en het immuun systeem versterken.

Knoflook: staat wereldwijd bekend als het krachtigste antibioticum ter wereld en is een van de beste alternatieven voor het afbreken van gistgroei. Zijn antischimmel eigenschappen houden Candida op afstand. Gist kan zich in de aanwezigheid van knoflook niet ontwikkelen. Daarnaast bevordert knoflook het immuunsysteem.

Appel Azijn: Biologische appelazijn bevat zure stoffen die direct de schimmel bestrijden door de omgeving te veranderen waarin het kan ontwikkelen. Het zit vol enzymen die zorgen dat de candida beter het lichaam kan verlaten. Het versterkt de aanmaak van goede bacteriën in de darmflora en bevordert de natuurlijke PH waarden in het lichaam.

Gember: Werkt ontgiftend door het stimuleren van de bloedsomloop en het ontgiften van de lever, naast het verhogen van het immuunsysteem. Het heeft een positief effect op de spijsvertering en verminderd darmgassen. Het heeft ook een rustgevend effect op de ontsteking die Candida overgroei kan veroorzaken in je darmen.

Citroen: Wordt aangeraden om de omgeving waarin gist groeit te veranderen. De alkaliserende eigenschappen verminderen de te hoge zuurgraad in het spijsverteringssysteem. Daarnaast bevat het een hoog gehalte vit C wat de weerstand verhoogt.

Om de Candida overgroei te bestrijden is het essentieel om je immuunsysteem een boost te geven en je lichaam meer Alkalisch te maken. Dan creëer je de ideale omgeving om de Candida weer in balans te krijgen.

Wist je dat tea tree* olie heel goed kan helpen om de natuurlijke balans in de vagina te herstellen? Mocht je last hebben van vaginale schimmel infecties, gebruik dan 3 dagen, 2x per dag een vaginale douche gevuld met lauw water en 1 à 2 druppels tea tree olie en je bent er weer vanaf. Natuurlijk haal je hiermee niet de oorzaak weg en alleen het gevolg, maar het is altijd beter dan antibiotica die meer kapot maakt dan je lief is!       *gebruik op eigen risico

 

  1. Maak een Vision Board met jouw gewenste resultaat.

Neem een groot vel papier en creëer hierop met tekst, afbeeldingen en tekeningen jouw gewenste resultaat. Hoe wil jij je voelen als je van de Candida overgroei af bent? Wat wil je dan kunnen doen? Reizen? Een berg beklimmen? Gaan voor jouw droom baan? Dansen tot de zon opkomt? Wees concreet en houd je vooral niet in. The Sky is the Limit! Maak het leuk voor jezelf, maak een pot thee en zet fijne muziek aan. Even echt tijd voor jezelf.

Hang jouw vision board dan op een plek waar je het vaak ziet en neem dagelijks één minuut om dit even in je op te nemen en er helemaal van te genieten alsof het al zo is. Dit is een techniek die wereldwijd gebruikt wordt omdat het zo ongelofelijk krachtig werkt. Het houd je gefocust en gemotiveerd om jouw doel te bereiken!

Wist je dat 80% van alle mensen geen doelen hebben?? 16% denkt wel eens aan doelen maar schrijft ze niet op. Slechts 4% van de totale bevolking schrijft hun doelen op. En geloof het of niet, slechts 1% schrijft hun doelen op EN kijkt er regelmatig naar. Die 1% behoort tot de meest succesvolle mensen.

Wil jij in 12 min jouw doel van optimale gezondheid, vrij van Candida overgroei, nu direct versterken en verankeren? Download dan hier de GRATIS Programmerings Meditatie:

download meditatie

 

  1. Doe aan lichaamsbeweging.

En dan bedoel ik niet iedere dag naar de sportschool. Maar al is het maar 10 minuten elke dag, lekker in je huiskamer dansen op je favoriete muziek, het helpt!

Ik heb gemerkt dat dit voor veel mensen met Candida de missing-link is. Door de Candida ben je namelijk moe en heb je de puf niet om te sporten. Je richt je op je eetpatroon en je persoonlijke ontwikkeling, maar sporten? No way! Toch is juist lichaamsbeweging zo belangrijk als je van Candida af wilt komen. Iedereen weet dat sporten gezond is. Het brengt letterlijk alles in beweging! Het stimuleert de spijsvertering, zorgt voor endorfine aanmaak waardoor je je fijner voelt, helpt afvalstoffen afvoeren en verhoogt je weerstand. Je zult zien dat als je met bovenstaande tips aan de slag gaat, ook lichaamsbeweging makkelijker wordt. Zelf houd ik enorm van dansen en besloot ik om iedere ochtend even lekker te dansen in mijn huiskamer 3 nummers achter elkaar. Toen kwam yoga erbij, 2x per week gewoon thuis. Later nam ik vaker de fiets ipv de auto. En nog een tijd later ben ik enthousiast begonnen aan Fysio Fitness. Heerlijk! Maak het makkelijk, haalbaar en vooral leuk voor jezelf! Kies iets dat bij je past en probeer dat dagelijks te doen. Al is het maar 10 minuten.

Wist je dat beweging op automatische piloot, hoe lang je ook bezig bent, weinig tot geen nieuwe connecties in de hersenen creëert? En dat beweging met aandacht meer dan een miljoen nieuwe connecties in de hersenen creëert per seconde?

Kom ontspannen en vol zelfvertrouwen van je Candida af!

Maak in 12 min kennis met dit nieuwe Anti-Candida Programma, waarmee je voorgoed afrekent met Candida problemen.

Download hier de GRATIS Programmerings Meditatie:

download meditatie